2012-05-24 17:00Pressmeddelande

Vitrolife- vinnare av SwedenBIO Award 2012

Vitrolife som har utsetts till 2012 års vinnare av SwedenBIO Award. Statssekreterare Håkan Ekengren delade idag ut utmärkelsen till Vitrolife som representerades av Magnus Nilsson, tidigare koncernchef och nu VD för Vitrolifes transplantationsbolag, på SwedenBIOs årsmöte.

Internationella, Göteborgsbaserade Vitrolife utvecklar och producerar avancerade produkter och system för preparering, odling och förvaring av humana celler, vävnader och organ. Produkterna kring in vitro fertilisering (provrörsbefruktning) och organtransplantation har betytt mycket för många människor världen över.

- Stort grattis till Vitrolife – en värdig vinnare av SwedenBIO Award! Deras arbete har haft stor betydelse för många människor, både bokstavligen och som en framgångsrik arbetsgivare och kund. De har lyckats kombinera medtech, biotech och läkemedel, ett heltäckande life science bolag, redan med internationell verksamhet med bas i Sverige. Det är precis den helheten vi eftersträvar, säger Johan Järte, VD, SwedenBIO.

- Vi är oerhört stolta över att ha fått denna utmärkelse. Vi ser utnämningen som ett resultat av vår mångåriga strävan att bidra till att liv skapas och förlängs. För oss innebär detta prestigefyllda pris ett förstärkt anseende vilket vi hoppas leder till ytterligare framgångar, säger Thomas Axelsson, VD Vitrolife.

Juryns motivering är som följer:
Vitrolife har med innovativa produkter och fokus på kunden lyckats bygga upp ett lönsamt och snabbväxande företag som har nått internationella positioner och internationellt erkännande. Vinnaren har 37 kvartal i rad med intäktstillväxt samt en angelägen och lovande forskning. Juryn vill ge ett särskilt omnämnande för att Vitrolife har utforskat världens tidigare okända regulatoriska marker och lämnat en tydlig karta när det gäller IVF/provrörsbefruktning.

Nominerade till årets SwedenBIO Award är Atlas Antibodies, Moberg Derma och Vitrolife. De nominerade är alla föredömen som kan bidra till ett ökat intresse för branschen genom att visa upp exempel på prestationer och framgångar utöver det normala inom life science branschen under det gångna året.

Priset som är branschens eget pris, är instiftat för att uppmärksamma framstående företag och ledare inom Life Science industrin. Arbetsgrupperna inom SwedenBIO har deltagit i nomineringsprocessen och jury är SwedenBIOs styrelse. Årets pris är det sjätte i ordningen och tidigare vinnare är Aerocrine, BioInvent, Cellavision, Medivir och Gyros.

Advokatfirman Delphi är sponsor av SwedenBIO Award 2012.

För mer information om årsmötet: www.swedenbio.com/arsmotet2012

Huvudsponsor för årsmötet är Astra Zeneca.

 

För övrig information kontakta:
Karina Eskilsson, kommunikationschef, SwedenBIO, 070-4203374, karina.eskilsson@swedenbio.com

Peter Utterström, partner/advokat, Advokatfirman Delphi, 0709-252535,peter.utterstrom@delphi.se Per Lagerkvist, partner/advokat, Advokatfirman Delphi, 0709-252508, per.lagerkvist@delphi.se

Thomas Axelsson, VD Vitrolife AB (Vitrolifes nye koncernchef och chef för Vitrolifes fertilitetsbolag) Magnus Nilsson, VD Xvivo Perfusion AB (Vitrolifes förre koncernchef och nu chef för Vitrolifes Transplantationsbolag), tel. 031-721 8000

 

Advokatfirman Delphi har specialistkunskaper inom affärsjuridikens alla kärnområden. En viktig del är corporate-verksamheten med många företagsförvärv och fusioner samt en omfattande verksamhet inom bank, finans och kapitalmarknad. Byrån är dessutom profilerad inom juridiken för högteknologiska områden som IT, telekommunikation, immaterialrätt och life science och har en väl ansedd verksamhetsgrupp för frågor inom offentlig upphandling, EU- och konkurrensrätt. Klienterna finns främst i Skandinavien, Europa och Nordamerika och vi samverkar med advokatbyråer över hela världen. Delphi har totalt över 180 medarbetare, varav 140 advokater och biträdande jurister. Kontoren ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping.

Delphis specialistgrupp inom life science tillhör en av de största och mest erfarna i Sverige och vi företräder ett stort antal klienter inom läkemedel, medtech och biotech.

SwedenBIO är mötesplatsen för Life Science-industrin i Sverige, grundad av industrin för industrin. Vi främjar allt från forskning och kliniska prövningar, till finansiering och patentfrågor och slutligen till tillverkning och utveckling av produkter baserad på biologisk forskning. Opinionsbildning, kompetensutveckling, medlemsservice och erfarenhetsutbyte är några av våra verksamhetsområden.  Vi driver också EU Support Office som stöttar företag att söka och få regional, nationell och internationell finansiering.


Om SwedenBIO

Working for a successful life science industry The Life Science Industry has improved the lives of millions of people, has created enormous values and is one of the most beneficial industries to our society. SwedenBIO is one of Europe´s largest industry organisations representing more than 180 exciting member companies in Sweden. SwedenBIO is the industry´s only national organisation with a mission to promote an environment bringing success and growth to the entire Swedish Life Science Industry. Join and follow us: Twitter Linked In Youtube