2022-12-15 12:00Pressmeddelande

Jessica Martinsson blir ny vd på SwedenBIO

Jessica Martinsson blir ny vd på SwedenBIO i mars 2023. Foto: Stefan TellJessica Martinsson blir ny vd på SwedenBIO i mars 2023. Foto: Stefan Tell

SwedenBIO har rekryterat Sprint Biosciences medgrundare och operativa chef Jessica Martinsson som ny vd. Hon kliver in i den nya rollen den 1 mars 2023.

 

Jessica Martinsson kommer närmast från Sprint Bioscience där hon är medgrundare och där hon förutom rollen som operativ chef även varit vd. Hon är entreprenör och läkemedelsutvecklare med erfarenhet som spänner över både små och stora bolag, såsom Pharmacia&Upjohn och Biovitrum, och som styrelseledamot i Lipigon Pharmaceuticals.

 

Till SwedenBIO för hon med sig sina samlade kunskaper av 27 år i branschen och en magisterexamen i kemi från Uppsala Universitet.

 

”Jag är väldigt glad över att Jessica Martinsson blir ny vd för SwedenBIO”, säger organisationens styrelseordförande Lotta Ljungqvist.

 

”Med hennes erfarenhet som entreprenör och medgrundare av life science-bolag får SwedenBIO ett ledarskap som kommer driva branchens utveckling vidare. Jessicas kunskap inom läkemedelsutveckling i både små och stora bolag samt hennes passion för samverkan kommer skapar bättre förutsättningar för branschen – vilket behövs för att i längden förbättra folkhälsan och samhället i stort”, säger Ljungqvist.

 

Om tillträdet i mars säger Jessica Martinsson: ”För mig är SwedenBIO en organisation med stort värde för våra medlemsbolag och jag är mycket stolt över att fått möjlighet att leda den fortsatta utvecklingen. Tillsammans med ett kompetent team på kansliet och en stark styrelse i ryggen kommer SwedenBIO bli en ännu tydligare röst i samhällsdebatten”.


Om SwedenBIO

Branschorganisationen SwedenBIO arbetar för en konkurrenskraftig life science-sektor i Sverige. Vi gör det genom att skapa effektiva kontaktytor mellan sektorns olika aktörer, genom att bygga kunskap och genom att ge branschen en stark röst i samhällsdebatten. Våra över 320 medlemsbolag bedriver verksamhet inom läkemedelsutveckling, bioteknik, medicinteknik och diagnostik eller är experter inom bland annat affärsutveckling, finansiering, immaterialrätt och juridik.


Kontaktpersoner

Alexandra Hoegberg
Director of Communications
Alexandra Hoegberg