2013-03-22 09:00Pressmeddelande

Dags att nominera till SwedenBIO Award - nu med extern jury

null

SwedenBIO Award är branschens eget pris och tilldelas årligen till föredömen bland framstående företag inom life science industrin. En extern jury utser vinnaren och resultatet presenteras på SwedenBIOs årsmöte den 21 maj. Utöver ära och vandringspokal får vinnaren presentera sig på CEO- summit, ett managementmöte för ca 200 personer arrangerat av SwedenBIO. Award sponsor är advokatfirman Delphi.

Nytt för i år är att en extern jury utser vinnaren. I juryn finns representanter från media, investerare, myndigheter, akademi, samt en representant vardera från SwedenBIOs styrelse och SwedenBIO Award sponsor. 

-Vår bransch är en högriskbransch och det är otroligt viktigt att lyfta fram goda exempel för att ge energi att fortsätta den långa vägen från innovation till färdig produkt, säger Jonas Ekstrand, tf VD SwedenBIO.

- Delphi vill stödja och stärka Life Science industrin och en tillsammans med SwedenBIO lyfta fram ett enskilt bolag som gjort det där lilla extra för att utmärka sig inom life science. Det bolaget förtjänar SwedenBIO Award, som delas ut på en av de mer respektingivande tillställningarna under året, säger Per Lagerkvist, Delphi. 

Det är viktigt med föredömen, med bolag som kan bidra till ett ökat intresse för branschen och som kan visa upp exempel på och inspiration av prestationer och framgångar utöver det normala inom life science industrin under det gångna året. Det nominerade bolaget ska ha verkat för att locka positiv publicitet för industrin och förbättra erkännandet av och bilden av life science-branschen bland beslutsfattare och allmänheten i Sverige. De nominerade life science-bolagen ska också vara medlem i SwedenBIO sedan minst april 2012. 

Årets pris är det sjunde i ordningen. Förra årets vinnare var Vitrolife och dessförinnan har Aerocrine, BioInvent, Cellavision, Medivir och Gyros utsetts.

Nomineringsperioden pågår från och med nu tom den 10 april på http://www.swedenbio.com/swedenbioaward

Årsmötet hålls den 21 maj, först med det formella årsmötet 11.00 - 12.00, därefter det öppna mötet som avslutas med vin och mingel kl 17.00. SwedenBIO Award delas ut ca kl 17.45. För mer information om årsmötet se www. Swedenbio.com/årsmöte2013

Bilden visar Magnus Nilsson, Vitrolife som tar emot priset av Statssekreterare Håkan Ekengren, på SwedenBIOs årsmöte 2012. 


För information kontakta:
Karina Eskilsson, kommunikationschef, SwedenBIO, 070 – 420 33 74 karina.eskilsson@swedenbio.com

Per Lagerkvist, advokat och delägare, Advokatfirman Delphi, 070 - 925 25 08  per.lagerkvist@delphi.se,


Advokatfirman Delphi är en oberoende full-servicebyrå för affärsjuridik och en av Sveriges större advokatbyråer med mer än 130 advokater och biträdande jurister. Delphi har en av Sveriges största specialistgrupper inom Life Sciences med lång erfarenhet från Life Science-industrin och företräder ett stort antal klienter inom Pharma, MedTech och BioTech.SwedenBIO är mötesplatsen för Life Science-industrin i Sverige, grundad av industrin för industrin. Vi främjar allt från forskning och kliniska prövningar, till finansiering och patentfrågor och slutligen till tillverkning och utveckling av produkter baserad på biologisk forskning. Opinionsbildning, kompetensutveckling, medlemsservice och erfarenhetsutbyte är några av våra verksamhetsområden.  Vi driver också EU Support Office som stöttar företag att söka och få regional, nationell och internationell finansiering.


Om SwedenBIO

Working for a successful life science industry The Life Science Industry has improved the lives of millions of people, has created enormous values and is one of the most beneficial industries to our society. SwedenBIO is one of Europe´s largest industry organisations representing more than 180 exciting member companies in Sweden. SwedenBIO is the industry´s only national organisation with a mission to promote an environment bringing success and growth to the entire Swedish Life Science Industry. Join and follow us: Twitter Linked In Youtube