2008-06-04 16:44Pressmeddelande

BioInvent vinnare av SwedenBIO Award 2007

BioInvent International AB har utsetts till 2007 års vinnare av SwedenBIO Award. Priset kommer att överräckas idag till BioInvents VD Svein Mathisen, av forskningsminister Lars Leijonborg, vid en ceremoni kl 12:00, på SwedenBIOs årsmöte i Stockholm.

BioInvent tilldelas SwedenBIO Award för att:

På kort tid ha placerat sig som ett av världens ledande företag inom antikroppsläkemedel - ett marknadssegment värt omkring 25 miljarder dollar och kraftigt växande.
Genom vetenskaplig excellens och strategisk fokusering kombinerat med uthållighet och ett gott affärsmannaskap har BioInvent utvecklat en innovativ projektportfölj och ett nära samarbete med ett av världens ledande bioteknikbolag, Genentech. Detta gör BioInvent till ett föredöme för svensk Life Science.

Det är andra året som SwedenBIO genom detta pris vill uppmärksamma framstående företag och ledare inom Life Science industrin.

-Det är viktigt med föredömen, med bolag som kan bidra till ett ökat intresse för branschen och som kan visa upp exempel på "prestationer och framgångar utöver det normala" säger initiativtagaren och avgående VDn för SwedenBIO, Per-Erik Sandlund.

- Vi har arbetat oerhört fokuserat med vår forskning, strategi och affärsmodell och detta erkännande känns glädjande. Den plan vi har följt har resulterat i en innovativ klinisk pipeline med starkt stöd av goda partners, säger Svein Mathisen, VD för BioInvent.

- Life Science är en mycket viktig industri för Sverige och vi är glada över att kunna bidra till branschens utveckling och tillväxt, säger Liselott Stenudd, ansvarig för Life Science på Öhrlings PricewaterhouseCoopers, som är huvudsponsor för SwedenBIO Award och deltar i dagens prisceremoni.

I fjol gick priset till medicintekniska bolaget Aerocrine för deras utveckling från tidig forskning till framgångsrik kommersialisering av diagnosinstrument för patienter som lever med astma. Sedan utnämningen har Aerocrine fått klartecken från amerikanska FDA för marknadslansering i USA.

Fem bolag, BioArctic, BioInvent, Biotage, Medivir och Orexo var nominerade.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers är huvudsponsor av SwedenBIO Award 2007 och Pfizer AB är huvudsponsor för SwedenBIOs årsmöte som hålls på Clarion Sign Hotel i Stockholm.


För mer information var vänlig kontakta:
Mats Berggren, VD, tel 08 - 21 36 01
email: mats.berggren@swedenbio.com
Anna Karin Källén, Kommunikationsdirektör, tel 08 - 21 31 32
annakarin.kallen@swedenbio.com


Om SwedenBIO

Working for a successful life science industry The Life Science Industry has improved the lives of millions of people, has created enormous values and is one of the most beneficial industries to our society. SwedenBIO is one of Europe´s largest industry organisations representing more than 180 exciting member companies in Sweden. SwedenBIO is the industry´s only national organisation with a mission to promote an environment bringing success and growth to the entire Swedish Life Science Industry. Join and follow us: Twitter Linked In Youtube